Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Θόρυβο

Noise Awareness

Noise Awareness

Η Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Θόρυβο είναι μια παγκόσμια καμπάνια, που ξεκίνησε το 1996 από το Center for Hearing and Communication (CHC). Στόχος είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις του θορύβου στην ευημερία και την υγεία των ανθρώπων. Η ημέρα γιορτάζεται την τελευταία Τετάρτη του Απριλίου κάθε έτους. Την ημερομηνία αυτή οργανώνονται δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να κινητοποιηθούν και να ενημερωθούν οι άνθρωποι, όχι μόνο για τον θόρυβο αυτό καθ’ εαυτό, αλλά και στα μέσα με τα οποία μπορεί να μειωθεί το επιπέδο του θορύβου.

Ο θόρυβος επηρεάζει τους ανθρώπους με πολλούς τρόπους, αλλά δυστυχώς μόνο η κώφωση και η στιγμιαία ενόχληση φέρουν πραγματικό ενδιαφέρον από το ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια του 24ώρου, οι άνθρωποι εκτίθενται σε ένα ευρύ φάσμα δυνατών σε ένταση ήχων, τόσο στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο αλλά και στους χώρους αναψυχής.

Ξέρατε ότι:
  • Περίπου 48 εκατομμύρια ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάποιας μορφής απώλεια ακοής που προκαλείται από το θόρυβο.
  • Περίπου 1 στους 4 ενήλικες που ανέφεραν ότι η ακοή τους ήταν εξαιρετική ή καλή, παρουσίασαν βλάβη που φαινόταν να οφείλεται σε έκθεση στο θόρυβο.
  • Περισσότεροι από τους μισούς από τους παραπάνω ενήλικες με βλάβη στην ακοή από το θόρυβο, δεν έκαναν θορυβώδεις εργασίες.
  • 4 στους 10 νέους εκτίθονται σε επικίνδυνα δυνατούς θορύβους κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων όπως συναυλίες και αθλητικοί αγώνες.
  • Δεν υπάρχει θεραπεία για την απώλεια ακοής.
  • Η απώλεια ακοής είναι η τρίτη πιο κοινή χρόνια πάθηση υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι αναφέρουν απώλεια ακοής από ότι αναφέρουν διαβήτη ή καρκίνο.

Διαφορετικές έρευνες δείχνουν ότι η συνεχής έκθεση σε δυνατό θόρυβο μπορεί επίσης να προκαλέσει στρες, άγχος, κατάθλιψη, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και άλλα προβλήματα υγείας.

Η Συμβολή της ΑΛΦΑ Ακουστικής

Σε έναν κόσμο που τα επίπεδα θορύβου αυξάνονται συνεχώς, αποστολή μας είναι να δημιουργούμε προϊόντα και να προσφέρουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες που στοχεύουν στη βελτίωση του οικιακού και εργασιακού περιβάλλοντος παγκοσμίως, ελαχιστοποιώντας την εκπομπή θορύβου και βελτιώνοντας την ακουστική των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Noise Awareness

Καθημερινά προσπαθούμε να παρέχουμε αξιόπιστες και τεκμηριωμένες τεχνικές λύσεις σε προβλήματα ελέγχου θορύβου (βιομηχανικών, κτιρίων και καθημερινών εφαρμογών) προκειμένου να βελτιώσουμε την περιβαλλοντική ποιότητα της ακουστικής. Μέρος της αποστολής μας είναι να προσφέρουμε τα μέσα και τις γνώσεις για τη δημιουργία ακουστικά άρτιων αιθουσών κοινού (όπως αίθουσες συναυλιών, συνεδριακά κέντρα, ωδεία, στούντιο ηχογράφησης κ.λπ.). Επίσης, ο σχεδιασμός και η κατασκευή προηγμένων προϊόντων για ηχομόνωση όπως πόρτες, σιγαστήρες, ακουστικές περσίδες και προϊόντα αρχιτεκτονικής ακουστικής όπως ηχοδιαχύτες, ηχοαπορροφητικά πάνελ, κ.α.

Η ευαισθητοποίηση και η προστασία των ανθρώπων από το θόρυβο είναι ο καθημερινός μας στόχος. Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι για αυτό!

Call now button
+30 210 6779 875