Μελέτη Ακουστικής και Ηχομόνωσης στο μετρό στο Riyadh της Σαουδικής Αραβίας

Μετά από σχετική ανάθεση για μελέτη Ακουστικής και Ηχομόνωσης η ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΠΕ παρέδωσε με επιτυχία μία από τις μεγαλύτερες ακουστικές μελέτες στη χώρα της Σαουδικής Αραβίας. Η μελέτη ακουστικής και ηχομόνωσης αφορούσε το υπό κατασκευή μετρό στη πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας την Riyadh. Το μετρό θα αποτελείται από 6 γραμμές και 85 σταθμούς, συνολικού μήκους 176 χιλιομέτρων και συνολικού κόστους άνω των 22,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με την ολοκλήρωση του το μετρό θα εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 3,6 εκατομμύρια επιβάτες. Το έργο αυτό αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που λαμβάνουν μέρος στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και στην κατασκευή του συμμετέχουν εταιρείες διεθνούς φήμης όπως Bechtel, Larsen & Toubro, Samsung κλπ.

Τo εξειδικευμένο περιοδικό «Tramways and urban transit», ένα από τα πιο διάσημα περιοδικά στον τομέα της αστικής μετακίνησης, δημοσίευσε ένα πλήρες άρθρο που παρουσιάζει τη μελέτη ακουστικής και ηχομόνωση της εταιρείας μας στο νέο μετρό στη Σαουδική Αραβία.
Το πλήρες άρθρο είναι διαθέσιμο εδώ:

http://www.tautonline.com/acoustic-analysis-riyadh-metro/

Η ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΠΕ η οποία αποτελείται από διπλωματούχους μηχανικούς με εμπειρία άνω των 40 χρόνων εξειδικεύεται στην επίλυση προβλημάτων σχετικά με ηχομονώσεις, ακουστικής χώρου και δομικής ηχοπροστασίας. Η ακουστική μελέτη που διενήργησε για το μετρό της Riyadh η ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΠΕ, ήταν αρκετά απαιτητική καθώς η διαχείριση του θορύβου σε ένα υπόγειο σύστημα σιδηρογραμμών είναι αρκετά πιο πολύπλοκη από ένα επίγειο σύστημα σιδηρογραμμών. Παρ’ όλες τις τεχνικές δυσκολίες η ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΠΕ κατάφερε να προτείνει λύσεις που θα διατηρήσουν την στάθμη του θορύβου που παράγεται από τους διάφορους μηχανισμούς του μετρό σε αποδεκτά επίπεδα σύμφωνα με τις οδηγίες του οργανισμού Occupational Safety And Health Administration (OSHA). Κύριες ηχητικές πηγές που μελετήθηκαν ήταν τα κανάλια κλιματισμού και εξαερισμού. Στόχος ήταν η ηχομόνωση προς το περιβάλλον αλλά και η ηχομόνωση εσωτερικά του κάθε σταθμού. Η δυνατότητα κατανόησης των ανακοινώσεων, καθώς και το ευχάριστο περιβάλλον αναμονής αποτελούν κρίσιμες ακουστικές παραμέτρους ποιοτικής αξιολόγησης ενός σύγχρονου σταθμού μετρό.

Η ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΠΕ διατηρώντας πάντα το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών για μελέτη ακουστικής και ηχομόνωσης και έχοντας ως εφόδια την τεχνογνωσία και εμπειρία ετών συνεχίζει να εξελίσσεται και να συμμετέχει σε έργα παγκόσμιας  φήμης, με στόχο τόσο την επιτυχή υλοποίηση τους όσο και την εξέλιξη του ακουστικού κλάδου.

Τα έργα διεθνούς φήμης και αναγνωσιμότητας όπως η μελέτη ηχομόνωσης στο μετρό του Riyadh της Σαουδικής Αραβίας  αποτελούν σημαντική πρόκληση για την εταιρεία μας.  Η συνεργασία με κορυφαίους μηχανικούς σε παγκόσμιο επίπεδο μας βοηθάει στη διαρκή εξέλιξη των υπηρεσιών μας, όπως συμβαίνει από το 1978 μέχρι σήμερα.

 

 

Call now button
+30 210 6779 875