Η ΑΛΦΑ Ακουστική στην Έκθεση Climatherm 2024

climatherm-logo

Καθώς η έκθεση Climatherm 2024 ετοιμάζεται να ανοίξει για το κοινό στις 23-25 Φεβρουαρίου η ΑΛΦΑ Ακουστική A.E., μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του χώρου στο κομμάτι του ελέγχου θορύβου και κραδασμών, προετοιμάζει την συμμετοχή της στην έκθεση. Η συμμετοχή της στο παρελθόν σε προηγούμενες εκθέσεις Climatherm έχει αναδείξει τις ανάγκες και τις εξελίξεις στο πεδίο της ηχομόνωσης μηχανολογικών μονάδων, διατηρώντας πάντα τη βέλτιστη λειτουργικότητα των μονάδων HVAC. Θα παρουσιαστούν ειδικά σχεδιασμένες λύσεις που βελτιώνουν τις δυνατότητες για τον έλεγχο του θορύβου, τον περιορισμό της διάδοσής του, την μείωση κραδασμών και τη συνολική απόδοση του μηχανολογικού συστήματος.

climatherm-logo

Με εξειδίκευση πολλών ετών στη μείωση θορύβου στα συστήματα HVAC, η ΑΛΦΑ Ακουστική έχει καθιερωθεί στον τομέα. Μεταλλικά ηχοπετάσματα, ελατήρια υψηλής απόδοσης, υλικά ηχοαπορρόφησης σε διάφορα συχνοτικά πεδία, προηγμένα υλικά απόσβεσης σχεδιασμένα να ελαχιστοποιούν φαινόμενα συντονισμού και καινοτόμες λύσεις απορρόφησης κραδασμών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων περιοχών συχνοτήτων είναι μερικά από τα προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στο περίπτερο της ΑΛΦΑ Ακουστικής Ε51 στην Αίθουσα 3.

Τί να περιμένετε στην Έκθεση

Τα παρακάτω προϊόντα είναι μόνο μερικά από το σύνολο αυτών που θα παρουσιαστούν, που αφορούν εφαρμογές σε σωληνώσεις, αντλίες θερμότητας, ΚΚΜ (Κεντρικές Κλιματιστικές Μονάδες), Κλιματιστικά (Split Units), Ψύκτες, πιεστικά συγκροτήματα κ.α.:

Alpha acoustiki - Izifon

iZiFON. Οι ηχοαπορροφητικές πλάκες iZiFON  είναι ένα πρωτοποριακό οικολογικό προϊόν, νέας γενιάς, αποτελούμενο κυρίως από θερμοσυγκολλητά στρώματα ινών πολυεστέρα. Αποτελούν μια άμεση, οικονομική & οικολογική λύση σε προβλήματα ηχοαπορρόφησης σε συνδυασμό με θερμομόνωση και μηχανική αντοχή. Δεν επηρεάζεται από την υπεριώδη ακτινοβολία ή την υγρασία δεν προσβάλλεται από βακτηρίδια και μικροοργανισμούς. Το iZiFON  αποτελεί ένα αυτοσβενόμενο υλικό που δεν παράγει τοξικά αέρια ή καπνούς σε περίπτωση πυρκαγιάς σύμφωνα με το FMVSS 302:2011.

ISOLfon-SEP. Το ISOLfon-SEP παράγεται σε πλάκες από ειδικής ποιότητας, αφρώδη εύκαμπτη πολυουρεθάνη, με κυματοειδή διαμόρφωση (αυγοθήκη). ISOLfon-SEP sound absorbing foam Διατίθεται σε διάφορα πάχη, με διαφορετικούς συντελεστές ηχοαπορρόφησης. Αποτελούν μια προσιτή λύση, καθώς αντιμετωπίζουν με απλό, γρήγορο και οικονομικό τρόπο προβλήματα ηχοαπορρόφησης και ελέγχου του θορύβου σε μηχανολογικές εφαρμογές και την βιομηχανία. Εφαρμόζεται πολύ εύκολα και γρήγορα χωρίς να απαιτούνται ειδικά εργαλεία ή εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις.

Vibro EP - Antivibration MountVibro-EP. Τα ελαστικά αντικραδασμικά εφέδρανα Vibro-EP αποτελούν αντικραδασμικές εδράσεις, και είναι προϊόν μιας εξειδικευμένης έρευνας σε βάθος. Παράγονται στην μορφή αυτή από το 1989, από άριστης ποιότητας ελαστομερή με προσθήκη ειδικών ουσιών για τη βελτίωση των ιδιοτήτων του. Λόγω του υψηλού συντελεστή τριβής, το Vibro-EP συνήθως δεν χρειάζεται να στερεωθεί με βίδες, κόλλα ή βύσματα. Μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας κάτω από μηχανήματα, μεταλλικά στηρίγματα μηχανημάτων ή κάτω από τσιμεντένια πλωτά δάπεδα αδράνειας, σε μονή ή πολλαπλή στρώση. Οι διαμήκεις οπές του αυξάνουν την παρεχόμενη συμπίεση και βελτιώνουν την απορρόφηση των κραδασμών.

ALPHAfon-MB. Τα μεταλλικά ηχοπετάσματα ALPHAfon‐MB παράγονται με βιομηχανική παραγωγή από μικρονευρομένη γαλβανισμένη προβαμμένη λαμαρίνα με πολυεστερική βαφή σε χρώμα RAL 9002 (λευκό-γκρίζο). Στα δύο άκρα φέρουν διαμόρφωση (θηλυκό ‐ αρσενικό), έτσι ώστε να επιτυγχάνεται τέλεια ηχοστεγανότητα, αλλά παράλληλα να αυξάνεται και η αντοχή τους σε κάμψη. Εσωτερικά φέρουν ηχοαπορροφητικό υλικό ινώδες, υδρόφοβο και άκαυστο με τηνVibro-3D Vibration Isolation Αντικραδασμικά Ηχομονώσεις Ηχοπροστασία ALPHA ACOUSTIKI παρεμβολή ειδικού υαλοϋφάσματος. Ενδεικτική εφαρμογή ηχομόνωσης ψύκτη, μπορείτε να δείτε στο βίντεο.

Vibro-3D. Η αντικραδασμική βάση Vibro-3D σχεδιάστηκε για να μπορεί να υποστηρίξει σωληνώσεις ή εξοπλισμό που παράγει δονήσεις προς κάθε κατεύθυνση (x,y,z). Μπορεί να παραλάβει δυνάμεις τάσης, συμπίεσης, διάτμησης. Το κύριο εσωτερικό ελαστικό αντικραδασμικό υλικό είναι διογκωμένη πολυουρεθάνη ημίκλειστων κυψελίδων (Regufoam®). Ο ειδικός σχεδιασμός του επιτρέπει την παραλαβή παλμικών φορτίων και στους τρεις άξονες. Συνεπώς, μπορεί να δέχεται υψηλές κατακόρυφες ή οριζόντιες φορτίσεις χωρίς κίνδυνο αστοχίας. Το Vibro 3D είναι επίσης εξοπλισμένο με ανθεκτική στη σκουριά συσκευή ρύθμισης ύψους (Vibro-HR).

Γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή;

Η συμμετοχή της ΑΛΦΑ Ακουστικής στην έκθεση Climatherm 2024 εκτείνεται πέρα από την απλή προβολή ηχομονωτικών προϊόντων και συσκευών απορρόφησης κραδασμών. Η ομάδα των μηχανικών, με περισσότερα από 45 χρόνια εμπειρίας στον έλεγχο θορύβου και κραδασμών, θα είναι διαθέσιμη στον χώρο για να συνεργαστεί με επαγγελματίες του κλάδου. Θα υπάρξει διάλογος σχετικά με την φύση και την σημαντικότητα των επεμβάσεων ηχομόνωσης μηχανολογικού εξοπλισμού & των αντικραδασμικών τεχνολογιών και ενθάρρυνση για την προώθηση της ηχοπροστασίας μηχανολογικών μονάδων από αερόφερτο & δομόφερτο θόρυβο.

Με χαρά αναμένουμε την επίσκεψή σας στο Περίπτερο Ε51 – Αίθουσα 3!

Call now button
+30 210 6779 875