Ακουστική Βελτίωση με ηχοαπορροφητικά υλικά σε στούντιο τηλεοπτικών εκπομπών

τηλεοπτικό στούντιο ηχομόνωση

Πρόσφατα ολοκληρώσαμε με επιτυχία την ακουστική μελέτη και την υλοποίηση από ηχοαπορροφητικά υλικά για την ακουστική βελτίωση σε γνωστή Αθηναϊκή εφημερίδα που εκπέμπει τηλεοπτικές εκπομπές μέσω της ιστοσελίδας της.

Η ακουστική επίλυση ήταν ένας συνδυασμός των ακουστικών υλικών που εγκαταστάθηκαν στους τοίχους και την οροφή του στούντιο διαδικτυακής τηλεόρασης.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι ανακλάσεις μπορεί να είναι χρήσιμες αλλά μπορούν να χειροτερέψουν την ακουστική ενός χώρου ιδιαιτέρως ενός χώρου στούντιο. Η χρήσιμη λειτουργία των ανακλάσεων είναι το γεγονός ότι οι ομιλίες ακούγεται πολύ πιο ζωντανά και πιο δυνατά από ό, τι θα ήταν χωρίς την ύπαρξη ανακλάσεων. Οι δύο βασικοί τρόποι για τον περιορισμό των ανακλάσεων είναι απορροφώντας τον με ηχοαπορροφητικά υλικά ή με διάχυση που προσφέρουν ηχητικοί διαχυτές όπως ο ALPHAcoustic City και Diffuso.

Στο συγκεκριμένο έργο για τον τηλεοπτικό σταθμό χρησιμοποιήθηκαν ηχοαπορροφητικά πάνελ  προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αντήχησης στο δωμάτιο. Το χρώμα του υφάσματος των πάνελ επιλέχθηκε ώστε να ταιριάζει αισθητικά  με το χρώμα των τοίχων. Ως αποτέλεσμα, η ακουστική βελτίωση του χώρου επετεύχθη (με τη μείωση του χρόνου αντήχησης) και συγχρόνως τα εσωτερικά διακοσμητικά χαρακτηριστικά  του χώρου διατηρήθηκαν ανέπαφα.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τα υφασμάτινα πλαίσια ALPHAcoustic AP και το πολυμορφικό αφρώδες πάνελ Polyfon.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες πριν και μετά την εφαρμογή ακουστικής βελτίωσης με τη χρήση από ηχοαπορροφητικά υλικά της Αλφα Ακουσιτκής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@alphacoustic.com. Οι μηχανικοί μας είναι στη διάθεσή σας, για την βέλτιστη επιλογή από ηχοαπορροφητικά υλικά και λύσεις ακουστικής βελτίωσης.

Call now button
+30 210 6779 875