Συνεργασία με την Heaven Audio | Ακουστικές βελτιώσεις για έναν premium Hi-Fi χώρο ακρόασης

heaven audio Collaboration with alpha acoustiki s.a.

heaven audio & alpha acoustiki συνεργασία

 

Η δημιουργία του ιδανικού ήχου στο στούντιο ή στην περιοχή ακρόασης δεν εξαρτάται μόνο από τον καλύτερο εξοπλισμό Hi-Fi. Σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει και με τη διαχείριση ποιότητας του χώρου. Είτε ακούτε μουσική, μιξάρετε κομμάτια ή παράγετε podcast, το σωστό ακουστικό περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας. Δείτε πώς βοηθήσαμε μια από τις πιο premium εταιρείες ακρόασης Hi-Fi στην Ελλάδα. Η Heaven Audio είναι ένας από τους συνεργάτες μας και ένα από τα πιο έμπειρα καταστήματα πώλησης εξοπλισμού Hi-Fi στην Ευρώπη.

Δείτε πώς η συνεργασία μας συνέβαλε στην επίτευξη κορυφαίων ακουστικών βελτιώσεων στον χώρο ακρόασης Hi-Fi της Heaven Audio με τη χρήση από ηχοαπορροφητικά ακουστικά πλαίσια, διαχυτές ήχου και μπασοπαγίδες.

 

 

εγκατάσταση ακουστικών πάνελ από την alpha acoustiki για heaven audio studios

εγκατάσταση ακουστικών πάνελ από την alpha acoustiki για heaven audio studios

Κατανόηση της Ακουστικής

Πριν περάσουμε στη παρουσίαση των λύσεων, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τα βασικά της ακουστικής για χώρους στούντιο. Τα ηχητικά κύματα ανακλόνται στους τοίχους, στο δάπεδο και στην οροφή, δημιουργώντας αντανακλάσεις που μπορούν να επηρεάσουν τη διαύγεια των εγγραφών σας και γενικότερα την εμπειρία ακρόασης. Οι ανεξέλεγκτες ανακλάσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όπως ηχώ, αντήχηση και ανομοιόμορφη απόκριση στις ακουστικές συχνότητες. Η αποτελεσματική ακουστική επεξεργασία ελαχιστοποιεί αυτά τα προβλήματα, οδηγώντας σε καθαρότερο και ακριβέστερο ήχο χρησιμοποιώντας ηχοαπορροφητικά ακουστικά πλαίσια, διαχυτές ήχου και μπασοπαγίδες.

 

 

 

Βασική Ακουστική Θεραπεία

  1. Απορρόφηση: Περιλαμβάνει τη χρήση υλικών που απορροφούν τα ηχητικά κύματα, μειώνοντας τις ηχητικές αντανακλάσεις. Τα πιο δημοφιλή υλικά περιλαμβάνουν ηχοαπορροφητικά ακουστικά πλαίσια και μπασοπαγίδες.
  2. Διάχυση: Οι διαχυτές ήχου διασκορπίζουν τα ηχητικά κύματα σε διαφορετικές κατευθύνσεις, εμποδίζοντάς τα να εστιαστούν σε ορισμένα σημεία. Αυτό βοηθά στην εξάλειψη της ηχούς, των πολλαπλών ανακλάσεων και στη διατήρηση ενός φυσικού ήχου. Ενδεικτικό ηχοδιαχυτικό προϊόν είναι το ALPHAcoustic Oceanos.
  3. Ηχομόνωση: Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την αποτροπή της διαφυγής του ήχου και του θορύβου από και προς το στούντιο. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για να μην επιβαρύνει ο εξωτερικός θόρυβος τις ηχογραφήσεις ή την ποιοτική ακρόαση. Αντιστρόφως είναι σημαντικό να μην εξέρχεται υψηλής έντασης ήχος από την λειτουργία του στούντιο προς το περιβάλλον. Ενδεικτικό προϊόν είναι το ISOLFON Barrier το οποίο αυξάνει την ηχομόνωση σε χώρους ακρόασης και στούντιο, όταν τοποθετείται ανάμεσα σε γυψοσανίδες.

 

heaven audio μετρήσεις από alpha acoustiki

 

Ακουστικές Λύσεις

Η ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ πρόσφερε μια σειρά προϊόντων που είχαν σχεδιαστεί σε ειδικές διαστάσεις και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, για να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και να βελτιώσουν τον χώρο ακρόασης στις εγκαταστάσεις της Heaven Audio. Ακολουθούν οι λύσεις που βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου:

  1. Ακουστικά πάνελ: Τα ακουστικά πάνελ ALPHAcoustic AP είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ηχοαπορροφητικά υλικά. Αυτά τα ακουστικά πάνελ τοποθετήθηκαν στρατηγικά σε τοίχους και οροφές για να μειώσουν τις ηχητικές αντανακλάσεις και να απορροφήσουν τις ενοχλητικές ηχητικές ανακλάσεις. Κατασκευάστηκαν σε διάφορα μεγέθη και σχέδια για να ταιριάζουν στις αισθητικές και ακουστικές ανάγκες του στούντιο.
  2. Μπασοπαγίδες: ALPHAcoustic Trap Απορροφητές μπάσων χαμηλής συχνότητας ήχων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στις γωνίες του δωματίου, για να απορροφούν τις χαμηλές συχνότητες, εμποδίζοντάς την επιβάρυνση της εμπειρία ακρόασης των ηχείων Hi-Fi που διαθέτει η εταιρεία με ηχητικές ανακλάσεις χαμηλών συχνοτήτων.
  3. Διαχυτές Ήχου: Για να διατηρηθεί ένας φυσικός ήχος χωρίς να μειωθεί η ακουστική ποιότητα της αίθουσα ακρόασης, εγκαταστάθηκαν διαχυτές ALPHAcoustic Oceanos για την ομοιόμορφη διάχυση ηχητικών κυμάτων. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τη χωρική ποιότητα των ακροάσεών σας, καθιστώντας τις να ακούγονται πιο ανοιχτές και ζωντανές και με σωστή κατανομή της ηχητικής έντασης.

 

 

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήσαμε για την ακουστική βελτίωση των studio της Heaven Audio

  1. Αξιολόγηση του χώρου: Ξεκινήσαμε αξιολογώντας την ηχητική συμπεριφορά του στούντιο με επιτόπιες ηχομετρήσεις και πραγματογνωμοσύνη. Προσδιορίσαμε περιοχές όπου οι αντανακλάσεις του ήχου είναι πιο προβληματικές και όπου συσσωρεύονται χαμηλές συχνότητες.
  2. Σχεδιάσαμε την επίλυση: Με βάση την αξιολόγηση, σχεδιάσαμε πού θα τοποθετήσουμε πάνελ απορρόφησης ήχου, μπασοπαγίδες και διαχυτές ήχου. Συνήθως, τα ακουστικά ηχοαπορροφητικά πλαίσια τοποθετούνται σε σημεία ανάκλασης στους τοίχους και την οροφή, οι μπασοπαγίδες στις γωνίες και οι διαχυτές στους πίσω τοίχους.
  3. Εγκατάσταση βήμα-βήμα: Ξεκινήσαμε πρώτα με τις πιο κρίσιμες περιοχές, τις γωνίες για τις μπασοπαγίδες και τα κύρια σημεία ανάκλασης για τα ακουστικά πάνελ. Σταδιακά προσαρμόσαμε τη λύση και προσθέσαμε περισσότερη επεξεργασία ανάλογα με τις ανάγκες, δοκιμάζοντας τον ήχο του στούντιο.
  4. Fine-Tune: Μετά την αρχική ρύθμιση, αφιερώσαμε χρόνο στην ακρόαση και την προσαρμογή. Μετακινήσαμε ακουστικά πάνελ και προσθέσαμε επιπλέον ηχοαπορρόφηση όπου ήταν απαραίτητο για να τελειοποιήσουμε την ακουστική αίσθηση μέχρι να επιτευχθεί ο επιθυμητός ήχος.

 

ηχοαπορροφητικά πάνελ, διαχυτές, μπασοπαγίδες από alpha acoustiki για heaven audio studios

 

 

Πλεονεκτήματα στη συνεργασία με την ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ

Τα προϊόντα ALPHAcoustic έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και απόδοσης. Επιλέγοντας την ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ Α.Ε., δεν επενδύετε μόνο σε εξαιρετικές ακουστικές λύσεις αλλά και σε προϊόντα που είναι ανθεκτικά και καλαίσθητα. Η ομάδα ειδικών μας μπορεί να παρέχει καθοδήγηση και υποστήριξη, διασφαλίζοντας ότι το στούντιο σας ακούγεται τόσο καλό όσο φαίνεται.

Η Heaven Audio είναι μια από τις πιο αξιόλογες εταιρείες στην αγορά των συστημάτων ήχου Hi Fi στην Ευρώπη και μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους.

 

 

heaven audio studio ολοκληρωμένη εγκατάστασηheaven audio studios acoustic panels application by alpha acoustiki

 

 

Ανυπομονούμε να συζητήσουμε για το έργο σας και να χρησιμοποιήσουμε τις λύσεις ακουστικής βελτίωσης, ηχομόνωσης και αντικραδασμικών προϊόντων για να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία ακρόασης.

Η δημιουργία του τέλειου ακουστικού περιβάλλοντος στο στούντιο σας, μπορεί να μεταμορφώσει τις ηχογραφήσεις σας και να ανεβάσει την ποιότητα ακρόασης σας. Με την ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ, είστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του επαγγελματικού ήχου. Εξερευνήστε τη γκάμα των προϊόντων ακουστικής βελτίωσης και ανεβάστε το στούντιο σας στο επόμενο επίπεδο. Καλή ακρόαση!

Call now button
+30 210 6779 875