Ηχομονωτικα υλικα και ηχομονωτικα προιοντα για κτιριακές και βιομηχανικές εφαρμογές

Ηχομονωτικα υλικα και ηχομονωτικα προιόντα για κτιριακές και βιομηχανικές εφαρμογές

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επέκταση της γκάμας από τα ηχομονωτικα υλικα και τα ηχομονωτικα προιοντα της κατηγορίας ISOLFON.

Συμπληρωματικά των ηχοαπορροφητικών προιόντων τύπου ρικοφόν (ricofon) και λοιπών άλλων αφρωδών ηχοαπορροφητικών η γκάμα συμπληρώνεται με ηχομονωτικα υλικα για ηχομονωση τοίχου, ηχομονωση οροφής αλλά και ηχομονωτικα προιόντα για εφαρμογές στην αυτοκινητοβιομηχανία & τη ναυτιλία.

Το κύριο από τα ηχομονωτικα προιοντα είναι το ISOLFON Barrier που χρησιμοποιείται για αύξηση της μάζας κάτι που συνήθως είναι χρήσιμο σε ελαφριά χωρίσματα από γυψοσανίδα. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ηχομονωση τοιχων και ελαφριών δομικών στοιχείων.

Η ηχομονωτική μεμβράνη ISOLFON BARRIER παράγεται από βισκοελαστικό ελαστομερές EPDM υψηλής πυκνότητας και όπως τα περισσότερα ηχομονωτικα υλικα της κατηγοριας ISOLFON, είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς δεν περιέχει ασφαλτικά ή άλλα επιβλαβή υλικά που θα έκαναν το υλικό μη φιλικό για ηχομόνωση τοίχου για οικιακές και επαγγελματικές εφαρμογές.

Επίσης κύριο υλικό στην κατηγορία με τα ηχομονωτικα προιοντα είναι το ISOLFON PB. Λόγων των μηχανικών αλλά και ακουστικών προδιαγραφών του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο εύρος εφαρμογών όπου απαιτούνται ηχομονωτικα υλικά με ευκαμψία, αντοχή στην φωτιά, αυξημένο συντελεστή σε ηχομονωση και εύκολη εφαρμογή.

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα εύκολη και τοποθετείται με κόλλα σε επίπεδες ή καμπύλες επιφάνειες όπως σωληνώσεις, αποχετεύσεις, καπάκια κτλ Για καλύτερη ηχομονωση οι αρμοί θα πρέπει να επικαλύπτονται.

Για εφαρμογές σε ναυτιλία και αυτοκινητοβιομηχανία το ISOLFON Fire X αποτελεί μια έυκολη στην εφαρμογή και ιδιαίτερα αποτελεσματική λύση.

Αποτελεί το πιο σύνθετο από θέμα διαστρομάτωσης από τα ηχομονωτικα υλικα. Το ηχοαπορροφητικό αφρώδες FireX που χρησιμοποιείται, είναι ειδικά εμποτισμένη (impregnated) αφρώδης εύκαμπτη πολυουρεθάνη, με εξαιρετική συμπεριφορά στη φωτιά και χαμηλή έκλυση καπνού. Στην εμφανή ηχοαπορροφητική πλευρά φέρει  ισχυρά συγκολλημένη επένδυση FGT (ύφασμα  ινών  υάλου – glass fabric) η οποία προστατεύει από θερμότητα και φλόγα, μηχανικές καταπονήσεις, υγρασία, λάδια και σκόνη.

Η εσωτερική ηχομονωτική μεμβράνη Barrier αποτελείται από ελαστομερές, βισκοελαστικό φύλλο επιφανειακού βάρους 5 kg/m2, με σκοπό την αύξηση της ηχομονωτικής συμπεριφοράς του προϊόντος.
Για περισσότερες λύσεις σχετικά με τα ηχομονωτικα υλικά και τις λύσεις σε θέματα ηχομονωσης μηχανολογικού, βιομηχανικού αλλά και θορύβου σε οικείες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2106779875 και να μιλήσετε σε κάποιον από τους εξειδικευμένους μηχανικούς μας σε θέματα που αφορούν την ηχομονωση, ηχοαπορρόφηση και αντικραδασμική προστασία.

 

Call now button
+30 210 6779 875