Ακουστική βελτίωση στο Ant1 MediaLab

Πρόσφατα ολοκληρώσαμε με επιτυχία την ακουστική μελέτη και την υλοποίηση από ηχοαπορροφητικά υλικά για την ακουστική βελτίωση στο Ant1 MediaLab το οποίο ανήκει σε ένα από τους μεγαλύτερoυς ομίλους καναλιών της ελληνικής τηλεόρασης.

Η ακουστική επίλυση ήταν ένας συνδυασμός των ακουστικών υλικών που εγκαταστάθηκαν στους τοίχους και την οροφή του Ant1 MediaLab Studio.

Στο στάδιο σχεδιασμού ενός μουσικού studio είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα «παθητικής ακουστικής», όπως σωστός σχεδιασμός, κατάλληλες διαστάσεις, σχήμα όγκος κ.λπ. Είναι επίσης σημαντικό να ληφθούν μέτρα “ενεργής ακουστικής” όπως τοποθέτηση ηχο-απορροφητικών στοιχείων, διαχυτικών αλλά και απορρόφηση των χαμηλών συχνοτήτων.

Στο συγκεκριμένο έργο για τα στουντιο του Ant1 MediaLab του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ χρησιμοποιήθηκαν ηχοαπορροφητικά πάνελ  προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αντήχησης στο δωμάτιο. Το χρώμα του υφάσματος των πάνελ επιλέχθηκε ώστε να ταιριάζει αισθητικά  με το χρώμα των τοίχων. Ως αποτέλεσμα, η ακουστική βελτίωση του χώρου επετεύχθη (με τη μείωση του χρόνου αντήχησης). Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τα υφασμάτινα πλαίσια ALPHAcoustic AP και το πολυμορφικό αφρώδες πάνελ Polyfon.

H επιτυχημένη ακουστικη βελτιωση σε έργα που απαιτούν μια ισορροπημένη λύση όσον αφορά την ακουστική απόδοση, την εργονομία, την αισθητική αλλά και το κόστος είναι για εμάς μια πρόκληση και χαιρόμαστε πολύ που ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ μας εμπιστευτήκε με ενα τέτοιο έργο.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες πριν και μετά την εφαρμογή ακουστικής βελτίωσης με τη χρήση από ηχοαπορροφητικά υλικά της Αλφα Ακουσιτκής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@alphacoustic.com. Οι μηχανικοί μας είναι στη διάθεσή σας, για την βέλτιστη επιλογή από ηχοαπορροφητικά υλικά και λύσεις ακουστικής βελτίωσης.

Call now button
+30 210 6779 875