Κυματοειδής Ηχοδιαχυτής

ALPHAcoustic – OCEANOS

ωκεανός διαχυτής

Ο OCEANOS είναι ένας σύγχρονος καινοτόμος δισδιάστατος, ακουστικός διαχυτής. Οι εκλεπτυσμένες επιφάνειες του, προσομοιάζουν με την κυματιστή επιφάνεια ενός ήρεμου ωκεανού.

Με βάση την εμπειρία μας σε ακουστικές μελέτες, από το 1978 και σε συνεργασία με μια ευρωπαϊκή ομάδα μηχανικών και επιστημόνων, δημιουργήσαμε ένα μοναδικό ηχοδιαχυτή υψηλής αισθητικής χρησιμοποιώντας υπολογισμούς συστοιχιών QRD σε συνδυασμό με λογισμικό επεξεργασίας μορφών αλγορίθμων. Ως εκ τούτου, επιτεύχθηκε βελτιστοποίηση της σύνθετης γεωμετρίας αυτού. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας την προσομοίωση ανακλώμενων ηχητικών ακτίνων και ένα προηγμένο λογισμικό πρόβλεψης της ηχητικής διάχυσης, βελτιστοποιήσαμε την ομοιόμορφη διάχυση και διάθλαση στην επιφάνεια αυτού.

Είναι ένα θερμοδιαμορφωμένο πάνελ ελαφρού βάρους κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό πολυμερές, παρουσιάζει  μια ξεχωριστή φρέσκια εμφάνιση στο χώρο της ακουστικής.

Ο βασικός σχεδιασμός του διαχυτή OCEANOS προσφέρει ηχοαπορρόφηση στη χαμηλή περιοχή των συχνοτήτων, καθώς λειτουργεί και ως μεμβράνη. Σε περίπτωση που η ηχοαπορρόφηση δεν είναι επιθυμητή, ο OCEANOS δύναται να επενδυθεί εσωτερικά με υλικό μεγάλου ειδικού βάρους (π.χ. γύψο) και να λειτουργεί αποκλειστικά ως διαχυτής καθώς η εξωτερική επιφάνεια του παραμένιε ίδια.

Ο συντελεστής ηχοαπορρόφησης αs του αρχικού σχεδιασμού του διαχυτή σύμφωνα με μετρήσεις κατά το ISO 354:2003 απεικονίζεται στο κάτωθι διάγραμμα:

Χρώμα: Γκρι (παρόμοιο με το RAL7042).
Ημιδιάφανο Οpal Ακρυλικό για χρίση ως φωτιστικό στοιχείο.
Διαστάσεις: 600x600x110 mm
Βάρος: ~1.5kg
Ακουστική απόσβεση: Εφόσον είναι επιθυμητό, για τη βελτίωση της ηχοαπορρόφησης σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων, μπορούν να τοποθετηθούν στην εσωτερική πλευρά του ηχοδιαχυτή ακουστικές πλάκες από ίνες πολυεστέρα, κατόπιν αίτησης.

Γιατί να διαλέξω OCEANOS;

  • Έχει μια νέα ελκυστική και καινοτόμο αφηρημένη αισθητική, σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς ηχοδιαχυτές. Παρουσιάζει εκλεπτυσμένες επιφάνειες, που μοιάζουν με την κυματιστή επιφάνεια ενός ήρεμου ωκεανού.
  • Είναι πολύ οικονομικός.
  • Παρουσιάζει πολύ μεγάλη μηχανική αντοχή σε σχέση με διαχυτές πολυστερίνης.
  • Ταυτόχρονα είναι σε θέση να απορροφά χαμηλές ακουστικές συχνότητες.
  • Έχει μικρό βάρος.
  • Η εγκατάσταση στον τοίχο και στην οροφή είναι απλή και εύκολη.
  • Μπορεί να βαφτεί σε οποιοδήποτε χρώμα.
  • Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως σύστημα φωτισμού (ημιδιαφανές υλικό).

Για τα χαρακτηριστικά διάχυσης, δείτε το τεχνικό έντυπο.

Oceanos diffusion simulation

 

Φωτογραφίες Εφαρμογών

Share with:
Call Now Button+30 210 6779 875