Ακουστικές Κουρτίνες

ALPHAcoustic-ACu

ALPHAcoustic-ACu. Reverb

Ηχοαπορροφητικές Κουρτίνες
κουρτίνα για ηχοαπορρόφηση

Η ALPHAcoustic-ACu. Reverb είναι μια νέα σειρά ηχοαπορροφητικών κουρτινών, ειδικά σχεδιασμένων έτσι ώστε να προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη  ηχοαπορρόφηση από τις συνήθεις διακοσμητικές κουρτίνες. Οι ακουστικές αυτές  κουρτίνες είναι κατασκευασμένες από συνδυασμό ειδικά επιλεγμένων υφασμάτων που διαθέτουν αποδεδειγμένα υψηλή ηχοαπορροφητική ικανότητα. Η σύνθεση αυτών προσφέρει τις υψηλότερες ακουστικές προδιαγραφές. Χρησιμοποιούνται όπου υπάρχει ανάγκη έλεγχου των ηχητικών ανακλάσεων από γυάλινες ηχοανακλαστικές επιφάνειες, αλλά ταυτόχρονα και ανάγκη ρύθμισης του φυσικού φωτισμού.

Διαθέτουμε μια πολύ μεγάλη γκάμα αισθητικών επιλογών και χρωμάτων ώστε να επιλέξετε τον κατάλληλο συνδυασμό για τη δική σας εφαρμογή.
Σε περίπτωση που υπάρχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις για αυξημένη ηχοαπορρόφηση, οι ακουστικές κουρτίνες μπορούν να κατασκευαστούν με διπλή στρώση εξωτερικών υφασμάτων, αλλά και με την προσθήκη εσωτερικής τοποθέτησης αφαιρούμενου επιπλέον ηχοαπορροφητικού υλικού, το οποίο δεν είναι ορατό. Οι τρείς στρώσεις των ακουστικών αυτών υφασμάτων συνεργάζονται αρμονικά σε καλαίσθητες καμπύλες κυματοειδείς διαμορφώσεις (wave type).
Χάρη στα εξαιρετικά ακουστικά χαρακτηριστικά τους, οι ακουστικές κουρτίνες μπορούν να μειώσουν τις ενοχλητικές ηχητικές ανακλάσεις καθώς και την αντήχηση του χώρου, βελτιώνοντας την ακουστική άνεση και προσφέροντας ένα καλύτερο ακουστικό περιβάλλον.
Με μια απλή οριζόντια κίνηση μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τις συνθήκες φωτισμού, αλλά και την ακουστική απόκριση ενός χώρου.

Χαρακτηριστικά:

 • Εξαιρετική Ηχοαπορρόφηση
 • Οικονομική και αποδοτική λύση στον έλεγχο του χρόνου αντήχησης (Rt)
 • Θερμομόνωση
 • Εύκολη εγκατάσταση
 • Εύκολη προσαρμογή στις ειδικές απαιτήσεις κάθε εφαρμογής
 • Δυνατότητα μεταβολής της ακουστικής απόκρισης μιας αίθουσας
 • Ποικιλία αισθητικών και χρωματικών επιλογών
 • Δυνατότητα επιλογής υφασμάτων ανθεκτικών στην εξάπλωση της φωτιάς (FR)
 • Έλεγχος του φυσικού φωτισμού (συσκότιση)
 • Χρήση σε αυλαίες θεάτρων και εκπαιδευτικών αιθουσών
 • Οι κουρτίνες ράβονται στα μέτρα που επιθυμείτε

Οι ηχοαπορροφητικές κουρτίνες ALPHAcoustic-ACu. Reverb , μπορούν να προσφέρουν ένα Σταθμισμένο Συντελεστή Ηχοαπορρόφησης αw=1 και Κλάση Ηχοαπορρόφησης Α σύμφωνα με το EN ISO 11654:1997.

Για την επίτευξη υψηλών ακουστικών απαιτήσεων η συνιστώμενη πτύχωση της κουρτίνας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1:2, δηλαδή +100% του πλάτους του ανοίγματος που πρέπει να καλυφθεί.

ALPHAcoustic-ACu. Noise

Ηχομονωτικές Κουρτίνες
ηχομονωτική κουρτίνα

Οι ηχομονωτικές κουρτίνες έχουν σχεδιαστεί για να ανακλούν και να απορροφούν την ηχητική ενέργεια, ώστε να επιτυγχάνεται μείωση του θορύβου και βελτίωση της ακουστικής του δωματίου. Με προσεγμένη μελέτη και κατάλληλη επιλογή των υλικών, οι ακουστικές κουρτίνες μπορούν να απορροφήσουν και να εμποδίσουν την μετάδοση του θορύβου. Με την κατάλληλη παρεμβολή υφασμάτινων επενδύσεων και εσωτερικών μεμβρανών μεγάλου επιφανειακού βάρους, είναι δυνατόν να επιτευχθούν ικανοποιητικές τιμές ηχομείωσης.

Η αποδοτικότητα των κουρτινών αυτών εξαρτάται και από το πόσο καλή σφράγιση μπορεί να επιτευχθεί από τις πλευρικές ηχο-διαφυγές.

Οι Ηχομονωτικές κουρτίνες ALPHAcoustic-ACu. Noise είναι σχεδιασμένες να αναχαιτίζουν και να απορροφούν την ηχητική ενέργεια, να μειώνουν το θόρυβο και να βελτιώνουν την ακουστική του χώρου.

Οι κουρτίνες μπορούν να καλύψουν μια πόρτα ή ένα παράθυρο ή να χωρίσουν ένα δωμάτιο σε οικιακές και επαγγελματικές εφαρμογές. Επίσης, είναι χρήσιμες για τη δημιουργία ζωνών χαμηλού θορύβου, όπως διαχωριστικά γραφείου, think tanks, αίθουσες συνεδριάσεων κ.α.Acu-Noise-Sound-Proofing-Curtain

Η τριπλή διαστρωμάτωση των κουρτινών, αποτελείται από δύο μέρη ειδικών ηχοαπορροφητικών υφασμάτων που στην μέση περικλείουν μια ειδικά σχεδιασμένη ηχομονωτική μεμβράνη.
Rw-Certification

Ο Σταθμισμένος Δείκτης Ηχομείωσης (Rw) φτάνει έως και τα 13 dB , πιστοποιημένος από ανεξάρτητο εργαστήριο ακουστικών μετρήσεων.

Όλα τα υφάσματα μπορούν να είναι επιβραδυντικά στην εξάπλωση της φλόγας.

Δεδομένου του μεγάλου επιφανειακού βάρους της, η ηχομονωτική κουρτίνα συνοδεύεται από ειδικό σύστημα ανάρτησης και κύλισης, που αποτελείται από ειδικών προδιαγραφών ράγα αλουμινίου καθώς και ισχυρά άγκιστρα και ράουλα, μέσω των οποίων η κουρτίνα μετακινείται με μεγάλη ευκολία και ασφάλεια.

Σύστημα Ανάρτησης

Οι ακουστικές κουρτίνες ALPHAcoustic-ACu μπορούν να διατεθούν τους ανάλογους μηχανισμούς ανάρτησης και κύλισης αυτών. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι βαρέως τύπου και επιλέγονται με βάση τις ανάγκες της κάθε εφαρμογής.

 • Τρόποι λειτουργίας: Χειροκίνητος, με κορδόνι ή με ηλεκτρικό διακόπτη/τηλεχειριζόμενο μηχανισμό.
 • Δυνατότητα διαμόρφωση της ράγας κύλισης σε καμπύλη τροχιά.
 • Οι μέθοδοι τοποθέτησης και το σύστημα ανάρτησης της ράγας επιλέγονται με βάση τις ανάγκες του έργου.
 • Εξασφαλίζουν εξαιρετική ολίσθηση.

Η ομάδα των ακουστικών μηχανικών μας, μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή του κατάλληλου τύπου ακουστικής κουρτίνας με τις ιδανικότερες ακουστικές ιδιότητες για το έργο σας.

Σκίτσο κάτοψης κουρτίνας και μηχανισμού κύλισης

πτύχωση κουρτίνας

Τώρα σας δίνουμε την δυνατότητα κάλυψης των τζαμένιων επιφανειών και με ειδικά ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ρολό-σκίαστρα κατακόρυφης κύλισης Acu. Roller ή Acu. Roman.

certificate

 

Διαθέσιμες επίσημες πιστοποιήσεις για την ακουστική απόδοση κάθε τύπου κουρτίνας της επιλογής σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Φωτογραφίες Εφαρμογών

Σχετικά Βίντεο

ALPHAcoustic Acu. Reverb

ALPHAcoustic Acu. Noise

Share with:
Call Now Button+30 210 6779 875