ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ Α.Ε. : Πρωτοπορώντας στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

alpha acoustiki s.a. let's improve our world together

Στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο, η βιώσιμη κινητικότητα και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια μιας επιτυχημένης και υπεύθυνης επιχείρησης, η οποία σέβεται το περιβάλλον. Η ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ Α.Ε. με τις έμπρακτες επιχειρηματικές αποφάσεις της αποδεικνύει ότι η προστασία του περιβάλλοντος  δεν εκφράζεται μόνο με όμορφα λόγια και υποσχέσεις αλλά εφαρμόζεται με συγκεκριμένα έργα στην πράξη. Με τον τρόπο αυτό υλοποιούνται στα πλαίσια της λειτουργίας της εταιρείας υιοθέτηση πρακτικών που προάγουν τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ανακαλύψτε τι κάνουμε στην πράξη όσον αφορά την κατεύθυνσή για την ολοκλήρωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μας:

Φωτοβολταϊκά Πάνελ 

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία έχει εγκαταστήσει κατάλληλα φωτοβολταϊκά πάνελ, με τα οποία καλύπτει τις ανάγκες της σε ηλεκτρικό ρεύμα στο κεντρικό της κτήριο. Αυτή η κίνηση όχι μόνο μειώνει την εξάρτησή της από τα συμβατικά καύσιμα, αλλά μειώνει και το αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα της επιχείρησης.

 

Ηλεκτρικό Όχημα για μεταφορές στην πόλη

H εταιρεία έχει προμηθευτεί ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα για ορισμένες  μετακινήσεις  εντός πόλης, προωθώντας έτσι τη βιώσιμη κινητικότητα. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον καθώς δεν εκπέμπουν ρύπους και συμβάλλουν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η επιλογή αυτή καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της  να λειτουργεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα συμβάλλοντας στην προσπάθεια εξασφάλισης ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τις επόμενες γενεές.

 

izifon από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλιαΧρήση και Προώθηση Ανακυκλωμένων Υλικώνisolfon-rerub από ανακυκλωμένα λάστιχα αυτοκινήτων

Η εταιρεία χρησιμοποιεί και προωθεί ανακυκλωμένα υλικά για τη δημιουργία νέων προϊόντων που σχεδιάζει και παράγει στην Ελλάδα. Επίσης διαθέτει στην γκάμα των προϊόντων της προϊόντα με μεγάλη περιεκτικότητα σε ανακυκλωμένες πρώτες ύλες. Τυπικά παραδείγματα περιλαμβάνουν το ISOLFON-ReRub, φτιαγμένο από ανακυκλωμένα λάστιχα αυτοκινήτων, το ISOLFON ReBond από ανακυκλωμένα αφρώδη υλικά, και το iZifon, φτιαγμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Αυτά τα προϊόντα όχι μόνο συμβάλλουν στη βιωσιμότητα αλλά και προωθούν την κυκλική οικονομία.

 

Ανακύκλωση

Η εταιρεία προσπαθεί να αποδίδει  για ανακύκλωση το μεγαλύτερο μέρος  των υπολειμμάτων των υφασμάτων από την παραγωγή των ακουστικών πλαισίων της αποφεύγοντας να καταλήξουν σε χωματερές. Μέσω της χρήσης ειδικών κάδων “ΑΦΗΣ”, η εταιρεία ανακυκλώνει μπαταρίες. Επίσης συμμετέχει μέσω του αρμόδιου φορέα ELECTROCYCLE στην ανακύκλωση  παλαιών ηλεκτρικών συσκευών. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες βοηθούν στη διατήρηση των πόρων και στη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

 

Συμμετοχή σε δενδροφυτεύσεις

Τα στελέχη της εταιρείας συμμετέχουν κάθε χρόνο σε δενδροφυτεύσεις φυτών ανθεκτικών στην ξηρασία και με μικρές ανάγκες σε νερό, κατάλληλες για το κλιματικό Ελληνικό περιβάλλον.

 

Κινητοποίηση από τους εργαζόμενους μας

Ορισμένοι από τους εργαζόμενους μας εμπνέουν με την απόφασή τους να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους ηλεκτρικά και απλά ποδήλατα. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων και προάγουν την υγεία και την ευημερία τους. Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθότι οι εργαζόμενοι αυτοί ταυτίζονται με τις αρχές και τα οράματα της εταιρείας.

 

ISO 14001 Πιστοποίηση

Πιστοποίηση ISO14001

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με το ISO14001, διασφαλίζοντας ότι όλα τα προϊόντα της σχεδιάζονται και παράγονται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Αυτή η πιστοποίηση επιβεβαιώνει την αφοσίωση στη διατήρηση της ποιότητας και της βιωσιμότητας.

 

Δέσμευση για Κυκλική Οικονομία και Βιωσιμότητα

Η εταιρεία  στοχεύει να επιτύχει στο προσεχές  μέλλον περισσότερους στόχους κυκλικής οικονομίας και βιωσιμότητας. Ένας από αυτούς τους στόχους είναι η επίτευξη των δεικτών επίδοσης ESG (Environmental, Social, and Governance), (Περιβάλλον, Κοινωνία και Etεταιρική Διακυβέρνηση), η οποία αναδεικνύει πρακτικές που προωθούν τη βιωσιμότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα των σχέσεων με τους εργαζόμενους και τις κοινότητες που εξυπηρετούν, καθώς και τις πρακτικές διακυβέρνησης της εταιρείας. Αυτό συμβάλλει στην περαιτέρω προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευθύνης των επιχειρήσεων απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.

 

στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης

Επιδίωξη η επίτευξη και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Έχοντας επιτύχει πολλούς από τους στόχους της, η εταιρεία μας κατευθύνεται προς την επίτευξη και των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, όπως καθορίζονται στην Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αυτή η φιλόδοξη επιδίωξη αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας στα παγκόσμια πρότυπα βιωσιμότητας και το ρόλο της στην προώθηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

 

Μέσα από αυτές τις συγκεκριμένες  πρωτοβουλίες, η ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ Α.Ε. όχι μόνο αποδεικνύει την ηγεσία της στην περιβαλλοντική διαχείριση αλλά και προβάλει ένα ισχυρό παράδειγμα για άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις. Η αφοσίωση της εταιρείας στη βιωσιμότητα και οι συνεχείς προσπάθειές της για ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου υπογραμμίζουν το ρόλο της ως πρωτοπόρου στην προώθηση ενός βιώσιμου και υπεύθυνου επιχειρηματικού μοντέλου.

 

 

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι προς τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

 

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube, σχετικά με το ταξίδι της ΑΛΦΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ στη περιβαλλοντική βιωσιμότητα:

 

Ας βελτιώσουμε τον κόσμο μας μαζί!!!

Call now button
+30 210 6779 875