Ακουστικη βελτιωση σε χώρους πολλαπλών χρήσεων

Θα θέλαμε να παρουσιάσουμε τα  τελευταία έργα που αφορούν ακουστικη βελτιωση σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων. Μεταξύ άλλων τα έργα για ακουστική βελτίωση χώρου αφορούν cafe, αίθουσες παρουσίασης, αθλητικές αίθουσες, παιδότοπους κτλ.

Στο όλες τις περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει ένας ενιαίος όγκος με ανακλαστικές, συνήθώς παράλληλες επιφάνειες και αυξημένο αριθμό ηχητικών πηγών παρουσιάζεται αυξημένη αντήχηση. Λαμβάνοντας επίσης υπόψη την αρχιτεκτονική τάση για χώρους minimal αισθητικής (με ελάχιστες ηχοαπορροφητικές επιφάνειες) οδηγούν στην υποκειμενική αίσθηση της “κακής ακουστικής” δημιουργώντας επιτακτική ανάγκη για αύξηση της χρήσης σε ηχοαπορροφητικα υλικα.

Ο υψηλός χρόνος αντήχησης μπορεί να προκαλέσει διαταραχή, χαμηλή ευκρίνεια της ομιλίας και μια συνολική αίσθηση που σε καμία περίπτωση δεν είναι ευχάριστη ιδιαίτερα για ένα χώρο συνάθροισης κοινού με στόχο την διασκέδαση και ψυχαγωχία. Για τον λόγο αυτό η μελετημένη χρήση από ηχοαπορροφητικα υλικα και ακουστικη βελτιωση λαμβάνοντας υπόψη τους αισθητικούς και εργονομικούς περιορισμούς είναι η κύρια διέξοδος στο πρόβλημα της αντιχησης σε χώρους πολλαπλών χρήσεων.

Για το λόγο αυτό όπως παρουσιάζεται και στις σχετικές φωτογραφίες τα ακουστικά ηχοαπορροφητικα υλικα / πάνελ οροφής ALPHAcoustic ΑΡ χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο στην οροφή για να ελαχιστοποιήσετε την αντανάκλαση που προκαλείται στον χώρο.

Από το 1978 που δραστηριοποιόμαστε στην αρχιτεκτονική ακουστική και στην ακουστικη βελτιωση χώρων όπως στούντιο μουσικής, αμφιθέατρα, cinema κτλ η ακουστικη βελτιωση στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων ήταν πάντα μια πρόκληση. Ειδικά τα τελευταία χρόνια πολλά μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια απαιτούν επιπλέον χώρους πολλαπλών χρήσεων για εκδηλώσεις, γκαλερί τέχνης και παρουσιάσεις. Λαμβάνοντας επίσης υπόψη την μεταβολή σε ανθρώπινα σώματα που επηρεάζει σημαντικά την ηχοαπορρόφηση η ακουστική βελτίωση σε χώρους πολλαπλών χρήσεων απαιτεί μελέτη και προσεκτική προσέγγιση στην χωροθέτηση από τα ηχοαπορροφητικα υλικα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η επιτυχημένη ακουστικη βελτιωση σε έργα που απαιτούν μια ισορροπημένη λύση όσον αφορά την ακουστική απόδοση, την εργονομία, την αισθητική αλλά και το κόστος είναι για εμάς μια πρόκληση με αυξημένο ενδιαφέρον.

Για να λάβετε την πρότασή μας για την ακουστική βελτιωση του χώρου σας (στούντιο μουσικής, καφετέρια, μπαρ, εστιατόριο ή γραφείο)  μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@alphacoustic.com.

Call now button
+30 210 6779 875