Η ΑΛΦΑ Ακουστική στο διεθνές συνέδριο Acoustics Days Finland

Sound Wave

Το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου, η Acoustical Society of Finland θα διοργανώσει το συνέδριο Acoustics Days στην πόλη του Τάμπερε, έξω από το Ελσίνκι. Στόχος του συνεδρίου είναι η προώθηση της γνώσης και της καινοτομίας στον τομέα της ακουστικής & του ελέγχου κραδασμών, φέρνοντας σε επαφή ειδικούς στην ακουστική. Για πρώτη φορά το συνέδριο θα είναι ανοιχτό σε άτομα που δεν μιλούν Φινλανδικά, έτσι η ΑΛΦΑ Ακουστική είναι περήφανη που συμμετέχει και θα εκθέσει τα προϊόντα ακουστικής & αντικραδασμικής προστασίας υψηλών προδιαγραφών που παράγει. Ο συνεργάτης μας στη Φινλανδία “JV Tuonti Oy” θα είναι επίσης παρών στο συνέδριο.

Τί να περιμένετε στο Συνέδριο

Η συμμετοχή της ΑΛΦΑ Ακουστική στο συνέδριο Acoustics Days αναμένεται να είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για τους παρευρισκόμενους ακουστικούς μηχανικούς και λοιπούς επισκέπτες του συνεδρίου. Μερικές από τις λύσεις ακουστικής και αντιμετώπισης κραδασμών που θα παρουσιαστούν κατά το διήμερο του Acoustic Days, και αφορούν διαφορετικούς χώρους & βιομηχανικές εφαρμογές:

Vibro EP - Antivibration MountVibro-EP. Τα ελαστικά αντικραδασμικά εφέδρανα Vibro-EP αποτελούν μονωτικές εδράσεις, και είναι προϊόν μιας εξειδικευμένης έρευνας σε βάθος ετών. Παράγονται στην μορφή αυτή από το 1989, από άριστης ποιότητας ελαστομερή με προσθήκη ειδικών ουσιών για τη βελτίωση των ιδιοτήτων των υλικών από τα οποία αποτελούνται. Λόγω του υψηλού συντελεστή τριβής, το Vibro-EP συνήθως δεν χρειάζεται να στερεωθεί μηχανικά με κάποιο τρόπο πχ βίδες, κόλλα ή βύσματα. Μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας κάτω από τα μεταλλικά στηρίγματα μηχανημάτων ή κάτω από τσιμεντένια πλωτά δάπεδα, σε μονή ή πολλαπλή στρώση. Οι διαμήκεις οπές του αυξάνουν την παρεχόμενη συμπίεση και βελτιώνουν την απορρόφηση των κραδασμών.

Vibro-JS. Οι αντικραδασμικές βάσεις ελατηρίου Vibro-JS είναι ένα προηγμένο σύστημα απομόνωσης κραδασμών για υπερυψωμένα πλωτά δάπεδα από μπετόν. Το Vibro-JS αποτελείται από ένα μεταλλικό κυάθιο. Μέσα στο κέλυφος τοποθετείται ένα ελατήριο,  το οποίο με την δυνατότητα συμπίεσής του απορροφά τους κραδασμούς που προκαλούνται πάνω στην πλάκα. Το σκυρόδεμα δεν αγγίζει το δομικό δάπεδο και έτσι αποφεύγεται η ηχογέφυρα μεταξύ του πλωτού δαπέδου και του δαπέδου στήριξης ένταντι του κτυπογενούς θορύβου.Vibro SMR - Antivibration Mount

Vibro-SMR. Οι αντικραδασμικές βάσεις ελατηρίου Vibro-SMR είναι αντικραδασμικές εδράσεις πολύπλευρης συγκράτησης με ρυθμιζόμενο ύψος. Το Vibro-SMR μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απομόνωση κραδασμών χαμηλής συχνότητας (χαμηλή ταχύτητα περιστροφής των μηχανημάτων ~400 rpm) που απαιτούν επίσης πλευρική και κατακόρυφη συγκράτηση, προστασία από σεισμούς και ισχυρή πίεση ανέμου. Μπορούν να απορροφούν δυνάμεις τάσης, συμπίεσης και διάτμησης. Μπορούν τέλος να εγκατασταθούν εύκολα, σύμφωνα με τις οδηγίες που ακολουθούνται σε αυτό το βίντεο.

ALPHAcoustic – AP. Τα ALPHAcoustic – AP είναι ακουστικά πλαίσια υψηλής ποιότητας που κατασκευάζονται με μεγάλη ποικιλία υφασμάτων και χρωμάτων. Μειώνουν αποτελεσματικά τις ενοχλητικές ανακλάσεις του θορύβου, βελτιώνουν την εσωτερική ακουστική των χώρων, μειώνουν  την αντήχηση και προσφέρουν συνολικά ένα καλύτερο ακουστικό περιβάλλον.

ALPHAcoustic – OCEANOS. Ο βραβευμένος OCEANOS είναι ένας κομψός, καινοτόμος, δισδιάστατος ακουστικός διαχύτης. Η καμπυλωτή επιφάνειά του έχει μια κυματοειδή εμφάνιση προσομοιάζοντας την επιφάνεια του ωκεανού. Στην βασική του έκδοση, ο διαχύτης OCEANOS μπορεί να απορροφήσει ηχητική ενέργεια χαμηλών συχνοτήτων λόγω του τρόπου κατασκευής του, λειτουργώντας σαν μεμβράνη. Μπορεί επίσης να βαφτεί σε οποιοδήποτε χρώμα, δημιουργώντας μια μοναδική εσωτερική αισθητική.

Οι παρευρισκόμενοι στο συνέδριο, και συγκεκριμένα στον χώρο της ΑΛΦΑ Ακουστικής, μπορούν να συναντήσουν και να συνομιλήσουν επίσης, με την ομάδα μηχανικών της εταιρείας που  θα παρέχει πληροφορίες για τις καινοτόμες λύσεις ακουστικής και την επιστήμη του ελέγχου των κραδασμών. Μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να προσφέρουν συμβουλές και να συζητήσουν συγκεκριμένα case studies.

Γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή;

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το συνέδριο Acoustic Days στην Φινλανδία είναι ένας εξαιρετικός χώρος για δικτύωση και ανταλλαγή απόψεων με συναδέλφους και επαγγελματίες στον τομέα της ακουστικής από τη Φινλανδία, τη Σκανδιναβία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Η παρουσία της ΑΛΦΑ Ακουστικής προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο τεχνογνωσίας και επιστημονικής προσέγγισης σε αυτό το συνέδριο.

Είναι ακόμα μια αξιόλογη ευκαιρία για ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες και μηχανικούς στον τομέα της ακουστικής να συναντηθούν, να ανταλλάξουν γνώσεις & απόψεις και να εξερευνήσουν τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στον τομέα της ακουστικής και της απομόνωσης κραδασμών. Η συμμετοχή της ΑΛΦΑ Ακουστικής προσθέτει μια σημαντική διάσταση.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για την απομόνωηση κραδασμών και τεχνικές λύσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας. Εαν ενδιαφέρεστε για αντικραδασμικά στη Φινλανδία, επικοινωνήστε με τον συνεργάτη μας στη Vantaa (+358400244200 | joel.pousar@jvtuonti.fi).

Call now button
+30 210 6779 875