Τα προϊόντα Vibro στο μεγαλύτερο Studio Μουσικής στον κόσμο

Merwas Music Studio

Τον Νοέμβριο του 2022 το στούντιο Merwas στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, αναγνωρίστηκε ως το μεγαλύτερο studio μουσικής παραγωγής στον κόσμο, κατακτώντας το αντίστοιχο ρεκόρ Guinness.

Τα προϊόντα Vibro, επιλέχθησαν για την κατασκευή της ειδικής πλωτής αίθουσας (room-in-a-room) του studio. Tο μεγάλο μήκος κύματος των χαμηλών συχνοτήτων, οι οποίες συνήθως επικρατούν στα studio, καθιστούν πολύ δύσκολη την επίτευξη ικανοποιητικών ηχομονωτικών ικανοτήτων στα χωρίσματα που περικλείουν το κέλυφος του χώρου. Με στόχο την αύξηση της ηχομονωτικής ικανότητας είναι επομένως επιβεβλημένη η δομική απομόνωση των πολύφυλλων ηχομονωτικών στοιχείων με τα οποία κατασκευάζονται τα studio. Ο δομικός διαχωρισμός του περιβλήματος του studio επιτεύχθηκε λοιπόν με τη χρήση ειδικών αντικραδασμικών διατάξεων. Με τον τρόπο αυτό επιτεύχθηκε η ζητούμενη ηχομόνωση και αποφυγή μετάδοσης κραδασμών από και προς το studio.

Η επιλογή των ειδικών αντικραδασμικών Vibro έγινε με βάση τις αυστηρές τους προδιαγραφές, την ποιότητα κατασκευής τους, όπως και την αντοχή τους στον χρόνο, χωρίς να μεταβάλλουν τις αντικραδασμικές τους ιδιότητες. Συγκεκριμμένα αξιοποιήθηκαν:

  • Vibro EP ελαστικά αντικραδασμικά εφέδρανα και Vibro JS με ελατήριο και ελαστικό προφίλ για το πλωτό δάπεδο,
  • Vibro WB αντικραδασμικά στηρίγματα και ISOLfon Barrier ηχομονωτική βισκοελαστική μεμβράνη για τους τοίχους και
  • Vibro CH αντικραδασμικές αναρτήσεις ελατηρίου & ελαστικού και ISOLfon Barrier ηχομονωτική βισκοελαστική μεμβράνη για την πλωτή οροφή, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

[foogallery id=”20303″]

 

Το studio μουσικής Merwas με έκταση 4023,83 m2,  διαμορφώθηκε για να συμβάλλει στην αλλαγή της έννοιας της τέχνης, της ψυχαγωγίας και της βιομηχανίας περιεχομένου. Βοηθά καλλιτέχνες και ερευνητές, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον για την παραγωγή καλλιτεχνικού περιεχομένου, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα νέες ιδέες. Κατασκευάστηκε με στόχο να αποτελέσει ένα ορόσημο για επαγγελματίες της μουσικής δημιουργώντας ταυτόχρονα έναν πόλο τουρισμού για την χώρα. Η ακουστική μελέτη του έργου έγινε από την εταιρεία KarofU.

Για περισσότερες τεχνικές πληροφορίες και καθοδήγηση σχετικά με κατασκευές πλωτών δωματίων (room-in-a-room) και ακουστικές μελέτες για χώρους studio, οι μηχανικοί της εταιρίας μας είναι διαθέσιμοι στο 2106779875 ή στο tech@alphacoustic.com.

Call now button
+30 210 6779 875